Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief juli 2021
Wat is er te zien
 
'Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten' in Japanmuseum SieboldHuis
5 juni 2021 - 5 september 2021
Nu te zien in Japanmuseum SieboldHuis: ‘Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten’. Het is voor het eerst dat er buiten Japan een groot podium wordt geboden aan deze veelzijdige kunstenaar.

Particuliere bruiklenen (o.a. een grote collectie uit Tasmanië!), bestaande uit prenten, boeken, albums en kostbare schilderingen, hebben deze tentoonstelling mogelijk gemaakt. Naast ruim honderd werken van Ogata Gekkō (1859 – 1920) zijn er meerdere kunstwerken van zijn tijdgenoten te zien. Deze tentoonstelling geeft een nieuwe kijk op de prentkunst uit de Meiji-periode (1868-1912) en is een must see voor de liefhebber van Japanse kunst en cultuur.

Reserveer uw toegangskaarten hier
Lees verder
 
Textielkunst in Japanmuseum SieboldHuis
5 juni 2021 - 5 september 2021
Deze zomer is textielkunst van Windkracht 10 te bekijken in de tuin en binnenplaats. De leden van Windkracht 10 hebben zich laten inspireren door het museum en de Siebold-collectie. Philipp Franz von Siebold (naamgever van het museum) verzamelde planten die werden bewaard in boekherbaria. Er zijn tien visies op het thema 'Herbarium' te zien, allen door de kunstenaars gemaakt vanuit hun eigen discipline en inspiratie.

In de Panoramakamer worden de resultaten gepresenteerd van de Masterclass 'Heden en verleden, museum als inspiratiebron'. Deze Masterclass werd georganiseerd in het kader van het Textielfestival. De cursisten lieten zich inspireren door Japanmuseum SieboldHuis. Zij gebruiken deze inspiratie voor een persoonlijke en eigentijdse verwerking in verschillende textiel-vormen.
Lees verder
 
Wat is er te doen
 
Aanmelden
Online lezing 'Gevecht in de sneeuw'
6 juli 2021
In 1892 maakte Ogata Gekkō het ontwerp voor een triptiek waarop twee vechtende krijgers zijn afgebeeld. Wie zijn die twee vechtjassen in de sneeuw? Laat u verrassen door het historische verhaal achter dit triptiek.

Online lezing: 'Gevecht in de sneeuw'
Door: Henk Herwig
Datum: Dinsdag 6 juli 2021, 13:00 – 13:45 uur
Kosten: Gratis
Aanmelden
 
Aanmelden
Online lezing 'Een avondje stappen in Nagasaki'
13 juli 2021
In de handelstijd is het zeven dagen per week hard werken op Deshima. Er is zelfs geen weekend vrij. Maar als heel Nagasaki zich in oktober in het Kunchi Festival stort, kunnen de Hollanders zich eens door de geisha van het beroemdste theehuis in Nagasaki in de watten laten leggen. Oud-conservator Museum Volkenkunde, Matthi Forrer, vertelt aan de hand van een bijzondere schildering over het nachtleven in Nagasaki. 

Online lezing: 'Een avondje stappen in Nagasaki'
Door: Matthi Forrer
Datum: Dinsdag 13 juli 2021, 13:00 – 13:45 uur
Kosten: Gratis
Aanmelden
 
Aanmelden
Najaarsreeks MuseumJeugdUniversiteit 2021
Het is weer mogelijk om je in te schrijven voor de MuseumJeugdUniversiteit in Japanmuseum SieboldHuis. Dit najaar is er weer een collegereeks, speciaal voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Deze colleges gaan over lakwerk, reizen door het oude Japan, haiku en de Japanse taal. Dus ben jij, of ken jij iemand tussen de 8 en 12 jaar die fan is van Japan? Dan is MuseumJeugdUniversiteit in Japanmuseum SieboldHuis echt iets voor jou! Wees er snel bij want vol is vol.

Collegereeks najaar 2021
Door: Experts Cecile Verburg, Ivo Smits, Dave van Gompel en Philo Ouweleen
Data: Zondag 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december 2021, 11:00 - 12:00 uur
Kosten: € 20,- voor de hele reeks
Aanmelden
 
Nieuws
 
Bekijk vlog
Vlog My Daily Shot of Culture over 'Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten'
Vlogger Lieke van My Daily Shot of Culture bezocht de tentoonstelling 'Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten'. Lieke kreeg een rondleiding van gastconservator Chris Uhlenbeck en directeur Kris Schiermeier en kwam zo alles te weten over 'Ogata Gekkō en zijn tijdgenoten'. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de vlog van Lieke via onderstaande knop.


Bekijk vlog
 
Lees verder
Coronamaatregelen
Conform de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging hebben wij maatregelen getroffen in het museum en hanteren wij extra veiligheidsregels. Want de veiligheid van bezoekers, vrijwilligers en medewerkers staat voorop. Hiervoor vragen wij dan ook de medewerking van de bezoekers. U dient voor een bezoek aan het SieboldHuis aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zoals bijvoorbeeld het vooraf reserveren van een online toegangskaart, afstand houden van elkaar en thuis blijven bij verkoudheidsklachten. Bekijk alle maatregelen en voorwaarden op onze website.


Lees verder
Wijzig uw gegevens of meld u af
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst