‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Negin Zendegani

Oral history als aanjager van de Faro-praktijk

Online bijeenkomst, 27 september 2021

Beste relatie,

Hoe kan oral history bijdragen aan de doelstellingen uit het Verdrag van Faro? Deze vraag staat centraal tijdens de bijeenkomst ‘Oral history als aanjager van de Faro praktijk’. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en Erfgoed Gelderland nodigen u van harte uit voor deze online bijeenkomst op maandagmiddag 27 september van 14.00 tot 16.00 uur.

Verhalen prikkelen de herinnering en houden tradities en gebruiken in leven. Getuigenissen en verhalen vormen bovendien, eenmaal opgetekend, op zichzelf weer nieuw erfgoed. Met verhalen kunnen we het verleden duiden en doorgeven aan een volgende generatie.

In opdracht van de RCE schreef Lian van der Zon het essay ‘Gezamenlijk erfgoed en het persoonlijke verhaal. Over de mogelijkheden van oral history als aanjager van de Faro-praktijk’. Hoe passen uitvoering, uitwerking en resultaten van de oral history methode binnen de kaders van het Verdrag van Faro? Tijdens de bijeenkomst deelt zij haar bevindingen. Aansluitend zijn er gastsprekers van oral history projecten met wie u in kleiner verband kunt doorpraten.  

De bijeenkomst is gratis en specifiek bedoeld voor erfgoedprofessionals en -vrijwilligers van instellingen, gemeenten en provincies. Wij stemmen de bijeenkomst graag zoveel mogelijk af op uw vragen en wensen. U kunt dit in het aanmeldformulier aangeven.

We hopen u online te ontmoeten op 27 september!

Met vriendelijke groet,

Michaela Hanssen, Programmaleider Faro, RCE
Lian van der Zon, adviseur Erfgoed Gelderland
Programma en meer informatie
Direct inschrijven
 
Verzorgd door MailingLijst