Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief oktober 2021
'Schoonheid in detail. 20ste-eeuws Japans lakwerk' in Japanmuseum SieboldHuis
17 september 2021 - 5 december 2021
Ruim vijftig topstukken uit een privécollectie tonen de veelzijdigheid van de traditionele lakwerktechniek in designstukken, luxe gebruiksartikelen en kunstobjecten uit de 20ste eeuw. Er zijn eet- en drinkgerei, dienbladen, voorwerpen voor de theeceremonie en het wierookspel tot schrijfgerei, tafels en vazen te zien. Bekijk de veelzijdigheid van lakwerk en het ambachtelijk meesterschap ontdek de 'Schoonheid in detail'.
Lees verder
 
Nieuwe schenking te zien in Panoramakamer
Japanmuseum SieboldHuis heeft een groeiende collectie Japanse prenten en schilderingen. Deze collectie is ontstaan door schenkingen uit privécollecties. In 2020 kregen wij deze rolschildering van Tosa Mitsunari met kwartels onder bloeiende chrysanten. Deze herfstige rolschildering is deze maand te zien in de Panoramakamer.

Afbeelding:
Detail uit rolschildering 'Kwartels onder bloeiende chrysanten', Tosa Mitsunari (1646-1710) ca. 1700
 
SieboldHuis in de steigers
Sinds kort staat de historische Hollandse gevel van het SieboldHuis in de steigers in verband met grootschalig onderhoud. Maar het museum is gewoon geopend van dinsdag t/m zondag 10.00 - 17.00 uur Volgens de planning zijn de werkzaamheden halverwege november achter de rug.
 
Word Vriend
Vriendenavond 2021
13 oktober 2021
Onlangs vond de Vriendenavond van Japanmuseum SieboldHuis plaats. Met koffie en thee werden de Vrienden ontvangen door directeur Kris Schiermeier en vriendencoördinator Elizabeth van der Wind-Hamill. Daarna werden de handen uit de mouwen gestoken bij de workshop Japans boekbinden. Kinderboekenschrijfster en Japan-liefhebber Annemarie Gevaerts leerde onze Vrienden de kunst van het Japans boekbinden.

Jaarlijks organiseert Japanmuseum SieboldHuis een exclusieve bijeenkomst voor de Vrienden, als dank voor hun steun en bijdrage aan het museum. Volgend jaar ook meedoen? Wordt dan ook vriend! Als u zich nu aanmeldt en betaalt bent u zeker van een plek voor de volgende editie in 2022 en geniet u ook alvast van de Vriendenvoordelen in 2021.
Word Vriend
 
Vooraankondiging boekpresentatie 'De Japanse cipres'
16 november 2021
Deze boekpresentatie gaat over de cipres, de nationale boom van Japan. Rinny Kooi geeft uitleg over de boom en het boek 'De Japanse cipres' en de biologische betekenis van deze boom. Na afloop van de boekpresentatie is er de mogelijkheid om het boek 'Japanse cipres' te kopen (€ 7,75) en te laten signeren door de auteur. 

Door: Rinny Kooi, bioloog en botanisch curator Singelpark
Datum: Dinsdag 16 november 2021, 11.30 – 12.00 uur in Japanmuseum SieboldHuis
Kosten: Gratis, exclusief museumentree
Aanmelden: via de website

Deze boekpresentatie is onderdeel van Letterlijk Internationaal Letterenfestival Leiden.
Lees verder
Wijzig uw gegevens of meld u af
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst