AHK
Welkom bij de laatste onderzoeksnieuwsbrief van dit studiejaar!
Click here for English

Met de zomer in zicht is het tijd voor de laatste onderzoeksnieuwsbrief van dit studiejaar. Met dit keer een bomvolle nieuwsbrief met onder andere aandacht voor de start van het nieuwe Lectoraat Sociale Rechtvaardigheid en Diversiteit in de Kunsten, nieuwe publicaties, evenementen en meer. Veel leesplezier! 

Start van nieuw lectoraat Sociale Rechtvaardigheid en Diversiteit in de Kunsten
Het College van Bestuur heeft per 1 augustus 2022 Aminata Cairo benoemd tot lector en Rosa te Velde tot associate lector van het nieuwe lectoraat Sociale Rechtvaardigheid en Diversiteit in de Kunsten. Dit duo-lectoraat zal praktijkgericht onderzoek initiëren, ontwikkelen en uitvoeren dat bijdraagt aan de totstandkoming van een inclusieve kunst- en cultuursector met inbegrip van kunstvakonderwijs en cultuureducatie. 
Lees verder
 
Onderzoek in de beroepspraktijk door het lectoraat Kunsteducatie
De lectoren Kunsteducatie Melissa Bremmer en Emiel Heijnen vertalen met collega's uit het veld graag hun onderzoek en activiteiten naar de beroepspraktijk. Naast peer reviewed artikelen publiceren zij ook voor vakbladen en schrijven zij opiniestukken om het werkveld te inspireren. Lees bijvoorbeeld hier over inclusieve muziekeducatie voor kinderen met een beperking of hier over hoe hedendaagse kunstlessen kinderen kunnen stimuleren om kritisch te leren denken. 
Drie nieuwe publicaties van ATD

De Academie voor Theater en Dans heeft drie nieuwe publicaties aangekondigd: 

Lectoraat Cultureel Erfgoed verder in Europees onderzoek
Samen met 26 Europese partners, geven Hester Dibbits, Jonathan Even-Zohar en Harry Reddick van het lectoraat Cultureel Erfgoed vorm aan het Horizon 2020 project CENTRINNO. Van 16 t/m 19 mei kwam het volledige consortium bijeen in Barcelona. Samen met Imagine IC verzorgde het lectoraat een workshop over ‘erfgoed maken’ door alle deelnemers samen, lokaal, een pop-up tentoonstelling te laten maken. 
 
Boeklancering en het Mime Futurity Symposium
Op 2 september, wordt het langverwachte boek Nederlandse Mime van ATD’s postdoctoraal onderzoeker Marijn de Langen gelanceerd. Ter viering van het afronden van dit grootschalige onderzoeksproject organiseert de ATD het Mime Futurity Symposium; een onderzoeksweek met gesprekken, voorstellingen en workshops over de legacy en de toekomst van de mime in Nederland. Het programma wordt begin juli bekendgemaakt.
Succesvolle eerste editie van de ATD Research Month
In de maand mei organiseerde de Academie voor Theater en Dans de eerste editie van de ATD Research Month. Het programma bestond uit zeven evenementen, variërend van intieme workshops tot grote symposia. Tijdens de events stonden verschillende actuele thema's centraal, zoals sociale rechtvaardigheid, onderwijs en onderzoek in de kunsten.  
Klik hier voor meer DAS Research evenementen!
Thema's voor Comeniusprogramma 2023 bekend!
Het Comeniusprogramma, dat bijdraagt aan de vernieuwing en verbetering van het hoger onderwijs, heeft de vier thema's voor 2023 bekend gemaakt. Onderwijsprofessionals kunnen vanaf juni hun ideeën voor innovatieprojecten indienen voor het mogelijk verkrijgen van een Comeniusbeurs. 

Klik hier voor de thema's!
 
Conferentie 'Rhythm Changes: Jazz Then & Now'
Van 25 tot 28 augustus 2022 vindt de zevende editie van de 'Rhythm Changes'- conferentie, Jazz Then & Now, plaats in het Conservatorium van Amsterdam. Jazz Then & Now borduurt voort op 'Rhythm Changes: Jazz Cultures and European Identities'een onderzoeksproject gericht op het ontwikkelen van netwerkmogelijkheden en gezamenlijk onderzoek in transnationale jazzstudies.
Lees hier meer
Agenda bijeenkomsten onderzoeksfinanciering
Praktijkonderzoek kan op verschillende manieren gefinancierd worden. Het NRO is een belangrijke organisatie hierin. De volgende informatie dagen zijn gepland waar informatie over nieuwe programma’s zullen worden aangekondigd:
Goedgekeurde PhD scriptie Lectoraat High-Density Energy Landscapes
De PhD scriptie 'landscape-inclusive energy transition' van Dirk Oudes is goedgekeurd door de onderzoekscommissie. Dirk doet onderzoek bij het Lectoraat High-Density Energy Landscapes van de Academie van Bouwkunst en zal zijn onderzoek 30 juni 2022 verdedigen aan de Universiteit van Wageningen. De verdediging kan online bekeken worden, live of op een later moment.

Lees verder
 
STEAM-trainingen voor docenten in primair en voortgezet onderwijs
In oktober 2022 organiseert het Centre of Expertise Arts&Education STEAM-trainingen; STEAM staat voor ‘Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics’. De samenwerking tussen kunstenaars en wetenschappers levert veel op bij complexe vraagstukken die om een interdisciplinaire aanpak vragen. De trainingen geven je handvatten hoe je STEAM en de inmiddels ontwikkelde lessenseries kunt toepassen in jouw onderwijspraktijk.
Lees meer en meld je aan!
Facebook  Twitter  Instagram  Linkedin

Deze nieuwsbrief is verstuurd naar cornelieke.vanvoskuijlen@ahk.nl.
Ik wil geen informatie meer van de AHK ontvangen

© 2022 AHK - www.ahk.nl
Verzorgd door MailingLijst