‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ Zeeuwse vlag en Europese vlag voor bovenaan Nieuwsbrief Europaloket Zeeland
www.zeeland.nl  Facebook  Twitter  Linkedin  Instagram  Youtube
 

Nieuwsbrief Europaloket Zeeland
juli/augustus 2022

 

In deze zomerse Nieuwsbrief Europaloket Zeeland een zomertip, een interview en natuurlijk het nodige subsidienieuws.

 
 
Oostkerk Middelburg

Zomertip: bezoek de duurzaam gerestaureerde Oostkerk in Middelburg

De Oostkerk in Middelburg is een mooi voorbeeld hoe je een uniek, monumentaal gebouw kunt redden van een langzame dood en nieuw leven kunt inblazen met behulp van Europese subsidie (via het Interreg Vlaanderen-Nederland project TERTS). De kerk is volledig duurzaam gerenoveerd en kan daardoor het hele jaar plaats bieden aan concerten en andere evenementen.

Ga het zelf bekijken op een mooie zomerdag en geniet meteen van het unieke uitzicht over Middelburg vanaf de kerkkoepel!
Lees er meer over
 
Maja van Putte; vlag Europese Unie

Interview met nieuwe POP-collega Maja van Putte

Sinds begin juni 2022 werkt Maja van Putte voor het Europateam van de Provincie Zeeland als coördinator voor ons POP-team, dat Zeeuwse agrariërs adviseert over de mogelijkheden voor subsidies voor plattelandsontwikkeling. Duurzame, milieuvriendelijke manieren van agrarische productie staan daarbij centraal.

In dit interview vertelt zij over haar nieuwe functie en over haarzelf.
 
 
Maura Erentreich; vlag Europese Unie

Ook een nieuwe collega voor het Scheldemondfonds: Maura Erentreich

Na vele jaren actief te zijn geweest voor de samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland, heeft Manon Klein Hesseling een andere functie aanvaard binnen de Provincie Zeeland. Ze gaat zich nu als Projectleider Langetermijnperspectief Natuur Westerschelde meer richten op de Zeeuwse samenwerking.

Een nieuwe collega heeft het stokje van Manon overgenomen, te weten Maura Erentreich. Ze is gestart als trainee en is inmiddels met veel enthousiasme aan de slag gegaan.

De contactgegevens van Maura vindt u op onze pagina van het Scheldemondfonds.
 
 
Vliegtuigvleugel

Jaarlijkse bijeenkomst Interreg 2 Zeeën: 29 en 30 september 2022

Reaching new heights, together! Dat is het motto van deze bijeenkomst. Wat is er bereikt en welke mogelijkheden biedt de toekomst?

Op deze bijeenkomst (die in Den Haag gehouden wordt) komen alle hoogtepunten van de afgelopen periode aan de orde, succesvolle projecten en waardevolle grensoverschrijdende samenwerking. En wat heeft de toekomst van Interreg 2 Zeeën ons verder te bieden?

U leest er alles over op de website van Interreg 2 Zeeën, waar u zich ook voor deze bijeenkomst kunt inschrijven.
Website Interreg 2 Zeeën
 
Verleg de grens; Interreg Go Live event

Veel nieuws vanuit Interreg Vlaanderen-Nederland

Vanuit het Interreg Vlaanderen-Nederland programma is er flink wat nieuws te melden. Zo is de uitslag bekend van de eerste oproep, staat er eind september het Go live! Event voor het nieuwe programma gepland en kan alvast aangekondigd worden dat de tweede oproep eind dit jaar een feit zal zijn.
Lees er meer over
 
Machine industrie

Oproep voor projectpartners in de machine-industrie

De provincie West-Vlaanderen is op zoek naar projectpartners over de grens voor een project op het gebied van toekomstbestendige machine-industrie. De werktitel van het project is ‘Machine industry fit for the future’. Het gaat erom partners te vinden in Europa om samen de twee hoofdproblemen van de machine-industrie aan te pakken:
  1. Onafhankelijker worden van landen buiten Europa voor het inkopen van software, onderdelen en grondstoffen.
  2. Verduurzamen van de industrie (zowel de voedselindustrie als de maakindustrie).
Partners die aan kunnen haken, zijn: ontwikkelingsbedrijven, overkoepelende organisaties, onderzoeksinstituten, hoger onderwijs, MKB-bedrijven op het gebied van softwareontwikkeling en -toepassing, machineproductie, microchipproductie, enzovoorts.
Lees er meer over op onze pagina Straits Comité
 
5 thema’s: gezondheid, landbouw en voeding, energie, klimaat, en grondstoffen

Nieuwe openstelling OPZuid: 12 september 2022

Voor bedrijven (vooral het Midden- en KleinBedrijf) en kennisinstellingen in Zuid-Nederland die flink aan de weg timmeren, komt er weer een nieuwe openstelling aan voor subsidie binnen het programma OPZuid. Er zal 30 miljoen euro beschikbaar zijn voor projecten die zich richten op thema’s als gezondheid, landbouw en voeding, energie, klimaat, en grondstoffen.

De openstellingsdatum is 12 september 2022. De sluitingsdatum is 4 november 2022 om 17:00 uur.
U leest alle details op de pagina OPZuid
 
Zeeuwse vlag en Europese vlag; Ons Europateam helpt u graag!

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of heeft u een projectidee dat u graag zou willen bespreken met ons Europateam, stuurt u dan een berichtje naar europaloket@zeeland.nl

We helpen u graag verder!
 
 
Lines transparent
Dit bericht is verzonden door Provincie Zeeland
0118 631011 | europaloket@zeeland.nl | www.zeeland.nl/europaloket
Het Europateam helpt u graag verder!

LOGO EUROPA Logo Provincie Zeeland