Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief november 2022
Lees verder
'Wabi-sabi. Japanse esthetiek in fotografie en keramiek'.
23 september 2022 - 15 januari 2023
Ruim honderd werken van nationale en internationale kunstenaars tonen het Japanse esthetische concept wabi-sabi, waarbij de schoonheid van imperfectie en vergankelijkheid centraal staat. Met fotografie en keramiek wordt het Japanse begrip inzichtelijk gemaakt. De kunstenaars die deel uitmaken van de tentoonstelling zijn allen op hun eigen wijze beïnvloed door wabi-sabi. Dat is bijvoorbeeld te zien in een foto van smeltende sneeuw, gedrukt op handgeschept papier, of bij een simpele asymmetrische theekom met een barst in het glazuur. 
Lees verder
 
Lees verder
Expositie kunstwedstrijd ‘Schoonheid van de imperfectie?’ in Japanmuseum SieboldHuis
27 september 2022 - 15 januari 2023
Japanmuseum SieboldHuis, Galerie YOMOOKA en Galerie Café Leidse Lente organiseerden de kunstwedstrijd ‘Schoonheid van de imperfectie?’. Elke deelnemende kunstenaar ging aan de slag met een aardewerken kom en het thema ‘Schoonheid van de imperfectie?’, waarbij zij geïnspireerd werden door het Japanse esthetische concept wabi-sabi. Tot en met 15 januari zijn 18 werken in de Panoramakamer van Japanmuseum SieboldHuis te zien. De overige 67 inzendingen zijn te bekijken in Galerie Yomooka.
Lees verder
 
Activiteiten en nieuws
 
Vriendenavond 2022
2 november 2022
Op 2 november waren de Vrienden van Japanmuseum SieboldHuis uitgenodigd voor de Vriendenavond. De Vrienden werden hartelijk ontvangen met koffie en een lekkernij door de directeur en de Vrienden-coördinator. Vervolgens werden er onder begeleiding van Florence Stieber shōji-lantarens gemaakt. De creatieve avond werd afgesloten met een gezellige borrel. Na afloop van de succesvolle bijeenkomst ging iedereen met een tastbare herinnering naar huis.

Om de Vrienden van Japanmuseum SieboldHuis te bedanken voor hun steun aan het museum, organiseren wij een keer per jaar besloten Vrienden bijeenkomst. Wilt u ook Vriend worden en Japanmuseum SieboldHuis steunen? Klik hier.
 
Aanmelden
Shichi-Go-San snoepzakjes
13 november 2022
Op 15 november viert Japan het Shichi-Go-San festival, letterlijk het “Zeven-Vijf-Drie” feest. Tijdens deze workshop leer je meer over deze bijzondere feestdag en maak je een eigen Chitose Ame snoepzakje. Geschikt voor jong en oud, vooral voor de kinderen die dit jaar 3, 5, of 7 jaar zijn geworden. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. 

Datum: 13 november 2022, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: € 17,50 (excl. museumentree, inclusief materiaalkosten)
Docent: Florence Stieber

Aanmelden
 
Aanmelden
Origami Lucky Star
27 november 2022
Tijden deze workshop maak je zelf Lucky Stars, leer je meer over deze bijzondere traditie en vul je een klein flesje met zelf gevouwen sterren. Deze workshop is voor iedereen van 8 jaar en ouder. 

Datum: 27 november 2022, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: € 17,50 (excl. museumentree, inclusief materiaalkosten)
Docent: Julia Mestrum
Maximumcapaciteit: 10 personen

Aanmelden
 
Lesprogramma Voortgezet Onderwijs in ontwikkeling
Sinds september werken Meike van der Wall en Carlijn van der Prijt, 5 VWO-leerlingen van het Rijnlands Lyceum, aan een interessante opdracht voor hun profielwerkstuk. Een profielwerkstuk is een praktische opdracht voor leerlingen in de laatste klas uit de bovenbouw. In het kader van dit werkstuk maken zij voor Japanmuseum SieboldHuis een lesprogramma voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Hierin verwerken zij Japanse kunstvormen, het Japonisme en gebruiken ook praktische werkvormen. Binnenkort volgt meer informatie over dit speciale lesprogramma.
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst