Header corners
Like glyph Tweet glyph Forward glyph
Sieboldhuis Nieuwsbrief mei 2023
Nu te zien: Japanse fabels door de Gebroeders Miedema
4 mei 2023 - 27 augustus 2023
Speciaal voor Japanmuseum SieboldHuis zijn de 'Gebroeders Miedema' in de wereld van de Japanse verhalen gedoken. Zij brengen twintig bekende en minder bekende Japanse verhalen op geheel eigen wijze in beeld, waarbij dieren en demonen centraal staan. De broers hebben ruim negentig tekeningen op papier gemaakt, waarbij de zachte uitstraling in contrast staat met de soms gruwelijke verhalen.
Lees verder
 
meer informatie
Japanmarkt 2023
28 mei 2023
Op zondag 28 mei van 12.00 tot 17.00 uur organiseert Japanmuseum SieboldHuis de Japanmarkt in Leiden. In 2000 bezocht de Keizer van Japan tijdens een staatsbezoek aan Nederland het SieboldHuis. Ter herinnering aan dit bezoek en zijn wandeltocht over het Rapenburg organiseert Japanmuseum SieboldHuis de Japanmarkt. Zo'n zestig marktkramen bieden een gevarieerd aanbod met Japanse waren. Om 12.00 uur is de officiële opening op het bordes van Japanmuseum SieboldHuis.

meer informatie
 
Lees verder
Kusudama origami
21 mei 2023
De kusudama is een traditionele vorm van origami die in Japan al eeuwen wordt gebruikt als versiering. In deze workshop leert u een bloesem-Kusudama vouwen. ,

Datum: Zondag 21 mei 2023, 14.00 – 15.00 uur
Kosten: € 19,50 (excl. museumentree, inclusief materiaalkosten)
Docent: Florence Stieber
Lees verder
 
Lees blog
Verhalen uit de SieboldHuis-collectie | Blog 4
Junior conservator Jim Dwinger onderzoekt en digitaliseert de Japanmuseum SieboldHuis-collectie. Daarnaast schrijft hij een blog waarin hij een van de werken uit de Japanmuseum SieboldHuis-collectie in de spotlights zet.

Lees het derde blog 'Stenen bruggen en Shiruko' over de veelzeggende landschapsprenten en stadsgezichten van Utagawa Hiroshige (1797–1858) en een smakelijke soep. 

Lees blog
 
Binnenkort: Expositie Siebold's Dreams
1 juni 2023 - 24 september 2023
Kunstenaarsduo Marta Volkova en Slava Shevelenko hebben zich laten inspireren door Philipp Franz von Siebold en zijn omvangrijke collectie. In de serie 'Siebold's Dreams' zie je hun fantasieën over Siebold verwerkt in wandkleden en prints.

In het kader van het Sieboldjaar tonen Japanmuseum SieboldHuis, Museum De Lakenhal en Museum de Schat van Simpelveld gezamenlijk het project Siebold's Dreams. Drie prints uit deze serie zijn in Japanmuseum SieboldHuis te bekijken.
 
Binnenkort: Expositie 'Paintings by Debora Makkus' in Deshima - Japan
Afgelopen week opende de expositie 'Paintings by Debora Makkus - Dutch artist inspired by Dejima' in Nagasaki, Japan. In 2016 was het werk van deze Nederlandse kunstenaar in Japanmuseum SieboldHuis te zien in de tentoonstelling 'Arita. Schilderijen van Debora Makkus'. Haar realistische stillevens zijn nu ook in Japan te bewonderen. De tentoonstelling is t/m 31 augustus in Dejima te zien.

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met Japanmuseum SieboldHuis en door steun van de Nederlandse ambassade in Tokio.
 
Meer informatie
Morgen Museumnacht 2023
3 juni 2023
De Leidse musea openen hun deuren voor de vijftiende editie van Museumnacht Leiden. Alle vaste collecties zijn te bezichtigen en elk museum heeft een aanvullend, gevarieerd Museumnacht-programma. Kom naar Japanmuseum SieboldHuis voor een silent disco, cosplay, kalligrafie, robot-lezingen, Japanse games, verhalen en meer!


Meer informatie
Footer corners

Verzorgd door MailingLijst