‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

CAMPIS brengt kunst op een bijzondere locatie deze nazomer

CAMPIS brengt niet alleen bijzondere moderne hedendaagse kunst; het kunstpodium in Assen brengt ook kunst op bijzondere plekken. In de nazomer van 2023 is er voor het eerst in haar historie kunst te zien in de oude slangentoren van de voormalige brandweerkazerne aan de Content Hofstede in Assen. Dasein und Ich. CAMPIS brengt Guus Slauerhoff in de Slangentoren is te zien van 13 augustus tot en met zondag 1 oktober.

In deze nieuwsbrief lees je meer over deze bijzondere installatie. Ook vind je de activiteiten die de komende tijd op onze agenda staan. Tot slot een herhaalde oproep voor nieuwe vrijwilligers.

Veel leesplezier! 
Lees meer over 'Dasein und Ich.'
 
Slangentoren WEB
 

Openingstijden CAMPIS

CAMPIS is gesloten van 14 augustus tot en met 2 september. Zondag 13 augustus is de laatste dag dat de tentoonstelling De schoonheid van kwetsbaarheid te zien is. Op 3 september opent de volgende tentoonstelling, van onze gastcurator Jente Westerhof: New Treasures.

De Slangentoren is geopend van zondag 13 augustus tot en met zondag 1 oktober, op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. 
 
 
GuusSlauerhoffSlangentoren HarryCock CAMPIS WEB

'Dasein und Ich. CAMPIS brengt Guus Slauerhoff in de Slangentoren'

In Dasein und Ich. onderzoekt beeldend kunstenaar Guus Slauerhoff de vragen die de aanhoudende oorlog in Oekraïne oproept. Geweld en oorlog zijn confronterend. Hoe verhouden wij mensen ons tot de complexe emoties die geweld en oorlog oproepen? En welke rol kan beeldende kunst daarin spelen?

Beeldende kunst levert een bijdrage aan het laten doordringen van de impact van dit geweld. Om het te blijven zien en er mee in contact te blijven, zonder in onverschilligheid te geraken. Naast reflectie op oorlog en geweld brengt Slauerhoff met zijn installatie Dasein und Ich. in de slangentoren een eerbetoon aan de bevolking van Oekraïne.

Kunst in de Slangentoren
CAMPIS wil aanjager zijn van kunst in Assen. Een van de doelstellingen van het podium voor hedendaagse kunst is daarom het brengen van kunst op plekken buiten haar eigen locatie aan de Kerkstraat 31 in Assen. Dat leidde tot een wederom bijzondere samenwerking, dit keer met pandeigenaar Jannes Janssens. Die stelde zijn slangentoren open voor CAMPIS.

De monumentale slangentoren is het enige dat nog herinnert aan de voormalige brandweerkazerne van Assen. Tot 1981 was deze kazerne gehuisvest aan de Collardslaan. Van de kazerne is behalve de slangentoren niets bewaard gebleven. Vanaf de Gymnasiumstraat is de toren nog te bereiken.
 
 

Agenda CAMPIS: wat is er te doen in augustus?

 
 
Hc ca Pano

In gesprek met GGZDeWikK

zo 6 aug 2023 om 12:00 - 13:30
GGZdeWikK, een vrijgevestigde GGZ-instelling in Assen, komt naar CAMPIS. Drie therapeuten gaan op zondag 6 augustus in gesprek over hun gedachten, ideeën en ervaringen over de schoonheid van kwetsbaarheid, de kwetsbaarheid van schoonheid, trauma, autonomie, autonome beeldende kunst en beeldende therapie.

De activiteit met GGZdeWikK gaat om 12.00 uur van start. Deelname en toegang aan CAMPIS zijn gratis. Wil je bij deze activiteit aanwezig zijn?
Klik hier voor meer informatie en aanmelden
 
DASEIN UND ICH flyer HR

Opening 'Dasein und Ich.'

zo 13 aug 2023 om 12:00 - 13:30
CAMPIS brengt kunst in de openbare ruimte op bijzondere plekken. De installatie Dasein und Ich. van Guus Slauerhoff is te zien in de oude slangentoren van de voormalige brandweerkazerne in Assen, aan de Content Hofstede (ingang Gymnasiumstraat).

Op zondag 13 augustus openen we deze bijzondere samenwerking feestelijk! Deze opening is voor iedereen toegankelijk, aanmelden is niet nodig. Wees welkom!


Klik hier voor meer informatie
 
Campis

CAMPIS zoekt vrijwilligers!

Om onze bezoekers te kunnen blijven verwelkomen, zijn we op zoek naar uitbreiding van onze groep vrijwilligers. Heb jij een hart voor (hedendaagse) kunst? Wil je bijdragen aan een plek waarbij verbinding ontstaat en verschillende soorten mensen samenkomen door de maatschappelijke relevantie van kunst? We ontmoeten je graag! 

Bel, app of mail naar 06 19 76 53 46 of vrijwilligers@campis.nl. 

PS. We doen graag een beroep op jouw netwerk, dus je steunt ons enorm door dit bericht te delen. Dank daarvoor!

 
Verzorgd door MailingLijst