AHK logo RGB JPEG
Nieuwsflits Lectoraat Kunsteducatie
In deze nieuwsflits brengen wij je graag op de hoogte van de recente activiteiten van het lectoraat Kunsteducatie. Lees meer over events en recent verschenen onderzoekspublicaties.
EVENTS
Symposium Kunst- en Cultuuronderwijs als Burgerschapsonderwijs
Op donderdag 27 mei organiseren het lectoraat Kunsteducatie AHK, LKCA, Radboud Universiteit en de Nederlandse UNESCO Commissie een online symposium over de relatie tussen kunst- en cultuuronderwijs en kritisch burgerschap. Burgerschapsonderwijs staat hoog op de agenda. Kunst- en erfgoededucatie kan bijdragen aan kritisch burgerschap. In dit symposium deelt lector Hessel Nieuwelink zijn visie hierop en kun je kiezen uit interactieve lezingen met handvatten voor de verbinding van cultuur met burgerschap.
Meld je hier aan
Performance Drop the Shell door Fossil Free Culture – Foto Laura Ponchel
Eerste bijeenkomst Centre of Expertise Kunsteducatie
In januari vond de eerste online bijeenkomst van het AHK CoE Kunsteducatie plaats. Na een update van de ontwikkeling van het CoE en een inspirerende Art-Science-Technologie lezing door Anouk Wipprecht werd er door zo'n 50 deelnemers gebrainstormd rondom drie thema’s: Kunsteducatie in real-life communities, Vak- of disciplineoverstijgend onderwijsontwerpen en Versterking kunsteducatie in de culturele en creatieve industrie.
Lees hier de opbrengsten van dit event.
PODCAST ‘KUNSTEDUCATIE DOORGELICHT’
De podcast Kunsteducatie Doorgelicht staat nu online! Gespreksleider Aminata Cairo interviewt onderzoekers over hun ervaringen met het doen van kunsteducatief onderzoek en de bevindingen die ze deden. De podcasts geven de luisteraar op toegankelijke wijze een kijkje in de keuken van actueel onderzoek in kunst en educatie. De afleveringen zijn hier te beluisteren en tevens beschikbaar via podcast kanalen zoals Spotify en Apple podcast.
WICKED ARTS ASSIGNMENTS
Website gelanceerd
De nieuwe website www.wickedartsassignments.com is dé bron voor alles wat met WickedArts Assignments te maken heeft. Op de website kan iedereen zijn eigen resultaten van een voltooide opdracht uit het boek indienen en kan je resultaten van andere opdrachten bekijken. Ook wordt er een oproep gedaan voor nieuwe Wicked Arts Assignments, waardoor het mogelijk is om in een komende publicatie te verschijnen. Ga nu naar de website en kijk, upload en deel!

Samenwerking Mister Motley
Kunstmagazine Mister Motley besteedt de komende weken aandacht aan het boek WickedArts Assignments in de vorm van essays, opdrachten en interviews met docenten/kunstenaars uit het boek. Lees hier het artikel dat Lieneke Hulshof, (hoofdredacteur Mister Motley) schreef over deze samenwerking. De eerste opdracht uit het boek en een interview van Sanne Kersten met kunstenaardocent Andrea Palašti zijn inmiddels gepubliceerd. Emiel Heijnen, Melissa Bremmer en Lieneke Hulshof waren ook te gast in de podcast Kunsteducatie Doorgelicht om te praten over het boek en deze bijzondere samenwerking.
SUBSIDIE
Kiem-subsidie
Regieorgaan SIA heeft een KIEM-subsidie toegewezen aan het lectoraat. In ArtsSciences Unlocked wordt onderzocht hoe een combinatie van arts en sciences het kunstonderwijs beter aan kan laten sluiten bij de mogelijkheden en wensen van jongeren met Autisme Spectrum Stoornis (ASS). In samenwerking met partners ArtechLAB, StichtingBrilliant Future Kids en Mediamatic wordt een lesontwerp ontwikkeld en getest voor en met jongeren met ASS.
Lees meer
PUBLICATIES
Bekijk het overzicht van alle publicaties.
Facebook  Twitter  Instagram  Linkedin

Deze nieuwsbrief is verstuurd naar stella.blok@ahk.nl.
Ik wil geen informatie meer van de AHK ontvangen

© 2018 AHK - www.ahk.nl
Verzorgd door MailingLijst